بهترین صندوق های سرمایه گذاری با درآمد ثابت

بهترین صندوق‌های با درآمد ثابت

انتخاب یکی از صندوق‌های با درآمد ثابت برای سرمایه‌گذاری، نیاز به بررسی ویژگی‌ها و عملکرد آن‌ها دارد. در این صفحه، بهترین صندوق‌های درآمد ثابت و ویژگی‌های آن‌ها را به شما معرفی می‌کنیم. پس از آن، مقایسه عملکرد صندوق‌های درآمد ثابت را معیاری برای انتخاب بهترین گزینه در میان گزینه‌های موجود قرار می‌دهیم.

صندوق‌های درآمد ثابت و سپرده‌های بانکی: مقایسه و تفاوت‌ها

صندوق‌های درآمد ثابت فعالیت خود را از سال ۱۳۸۶ در ایران، با کسب مجوز از سازمان بورس اوراق بهادار کشور آغاز کردند و همواره تحت بازرسی و نظارت این سازمان قرار دارند. در حال حاضر، بیش از ۱۲۰ صندوق درآمد ثابت در کشور فعالیت می‌کنند که همگی تحت نظارت این سازمان هستند. این نکته به خوبی بیانگر میزان اعتبار صندوق های درآمد ثابت برای مدیریت دارایی افراد توسط این صندوق‌ها است.

صندوق‌های درآمد ثابت و سپرده‌های بانکی را می‌توان، دو رویکرد کم ریسک برای سرمایه‌گذاری در نظر گرفت که هر کدام مناسب افرادی با ترجیحاتی متفاوت است. در نهایت، انتخاب بین این دو به عواملی مانند اهداف سرمایه‌گذاری، حداقل سرمایه، طول مدت سرمایه‌گذاری (بلندمدت، کوتاه‌مدت یا میان‌مدت) و... بستگی دارد.

بانک‌ها عموما قوانینی برای سرمایه‌گذاری در سپرده‌های مختلف در نظر می‌گیرند که تنها در صورت رعایت آن‌ها، سود تعیین‌شده قابل پرداخت خواهد بود. این محدودیت‌ها شامل تعیین حداقل سرمایه مورد نیاز برای ورود به برخی از سپرده‌ها و معین کردن نرخ شکست در صورت رعایت نکردن دوره نگهداری است. در صورتی که فرد، دارایی خود را قبل از موعد تعیین‌شده از سپرده خارج کند، مشمول نرخ شکست می‌شود و سودی به او تعلق نخواهد گرفت.

fixedIncomeFundsGuide

لازم به ذکر است این محدودیت‌ها و مشکلات به خوبی در ساختار «بهترین صندوق های با درآمد ثابت» مدیریت شده­‌اند. در صندوق‌های با درآمد ثابت برای پذیرش سرمایه افراد، حداقلی در نظر گرفته نشده است. بنابراین هر سرمایه‌گذار می‌تواند حتی با مقادیر کم، اقدام به خرید واحدهای این صندوق کند. همچنین در این صندوق‌ها فرد می‌تواند در هر زمان که تصمیم به خروج گرفت با فروش/ابطال واحدها به سرمایه خود دسترسی پیدا کند. در این حالت، فرد بدون این که ملزم به رعایت دوره نگهداری یا نگران نرخ شکست باشد، به ازای روزهایی که در صندوق مذکور، سرمایه‌گذاری کرده است سود روزشمار دریافت می‌کند.

علاوه­‌بر ­این، ماهیت و ساختار این صندوق‌ها به گونه‌ای طراحی شده که برای سرمایه‌گذار خرد مناسب است و ورود و خروج پول در آن پیش‌بینی شده است؛ به نحوی که این ورود و خروج، تاثیری جدی بر سود صندوق نخواهد داشت.صندوق‌های با درآمد ثابت ضمن فراهم کردن شفافیت بالا در فرایند معاملات خود، به افراد اجازه می‌دهند با هر سرمایه‌ای علاوه‌بر تحمل ریسک پایین، با بهره‌مندی از قدرت سرمایه تجمیع شده سایر افراد حاضر در صندوق، سرمایه‌گذاری کنند. به عبارت بهتر فرد با سرمایه کم، قدرت چانه‌زنی پایین‌تری خواهد داشت. این در حالی است که مدیر صندوق به راحتی می‌تواند با بهره‌گیری از دارایی‌های تجمیع شده تمام افراد (به طور مثال) در مذاکره با بانک، در سپرده‌هایی با سود بالاتر سرمایه‌گذاری کند.

مورد دیگری که به جذابیت این صندوق‌ها اضافه می‌کند، موضوع معافیت مالیاتی است. از سال 1401 سرمایه‌گذاران حقوقی برای سرمایه‌گذاری در سپرده‌های بانکی، ملزم به پرداخت مالیات هستند اما سرمایه‌گذاری در این صندوق‌ها برای تمام سرمایه‌گذاران، معاف از هرگونه مالیات است.

مقایسه صندوق‌های با درآمد ثابت

نام صندوقتقسیم سودبازده 1 ماهبازده 1 سالعمر صندوق
قابل معامله (ETF)
1 ماهه
%2/09
%24
(۱۴۰۰/۵/۳۱) 2 سال
صدور و ابطالی
1 ماهه
%1/68
%19/8
(۱۳۹۰/۷/۱۸) 12 سال
صدور و ابطالی
1 ماهه
%1/83
%20/63
(۱۳۹۱/۷/۱۸) 11 سال
قابل معامله (ETF)
1 ماهه
%2/17
%24/6
(۱۳۹۶/۵/۳۰) 6 سال
صدور و ابطالی
1 ماهه
%2/03
%23/97
(۱۳۹۱/۱/۲۶) 12 سال
صدور و ابطالی
ندارد
%2/14
%26/06
(۱۳۹۳/۶/۱۲) 9 سال
قابل معامله (ETF)
1 ماهه
%2/04
%22/06
(۱۳۹۵/۵/۱۱) 7 سال
صدور و ابطالی
1 ماهه
%2/04
%23/4
(۱۳۹۱/۴/۱۱) 11 سال
قابل معامله (ETF)
ندارد
%2/2
%20/79
(۱۳۹۵/۹/۲۸) 7 سال
قابل معامله (ETF)
ندارد
%2/16
%25/82
(۱۳۹۹/۱/۲۰) 4 سال

ویژگی بهترین صندوق‌های درآمد ثابت

صندوق‌های با درآمد ثابت از نظر تقسیم سود در دو نوع: با تقسیم سود و بدون تقسیم سود طبقه‌بندی می‌شوند.
اگر به دنبال دریافت سود نقدی هستید، صندوق‌هایی را انتخاب کنید که تقسیم سود دوره‌ای دارند. در این حالت، مبلغ سود در دوره‌های مشخص شده (ماهانه، سه ماهه و...) به حساب‌تان واریز می‌شود. به این ترتیب، نیازی نیست برای دریافت سود، درگیر فرایند خرید و فروش واحدهای صندوق شوید. در صورتی که شما نیازی به دریافت سود محقق‌شده به شکل دوره‌ای ندارید (البته در هر زمان با فروش (یا ابطال واحدها) به اصل سرمایه و سود محقق‌شده خود دسترسی خواهید داشت)، می‌توانید صندوق‌های بدون تقسیم سود را انتخاب کنید.

شما می‌توانید با استفاده از سامانه ریسرچ و فیلترهای تعریف شده در این بخش به تناسب شرایط و ترجیح خود، با انتخاب صندوق‌های با تقسیم سود یا بدون تقسیم سود، بهترین صندوق درآمد ثابت مناسب خود را انتخاب کنید.

تفاوت صندوق درآمد ثابت با سایر صندوق ها

تفاوت اصلی صندوق های با درآمد ثابت با سایر صندوق‌های سرمایه‌گذاری در ترکیب دارایی آن‌ها است. حداقل 90 درصد دارایی‌های این صندوق‌ها در انواع اوراق با درآمد ثابت و سپرده‌های بانکی سرمایه‌گذاری می‌شود. با توجه به این که صندوق‌های با درآمد ثابت در ترکیب دارایی‌های خود، سهام ندارند یا بخش بسیار کوچکی را به این نوع از دارایی‌ها اختصاص می‌دهند، طبیعتا جزء کم ریسک‌ترین گزینه‌های سرمایه‌گذاری محسوب می‌شوند.

برای مقایسه انواع صندوق‌ها با امکان فیلترگذاری، از دیده بان صندوق استفاده کنید.

راهنمای انتخاب بهترین صندوق درآمد ثابت

‌‌‌‌‌‌هر سرمایه‌گذار باید با توجه به استراتژی سرمایه‌گذاری، اهداف و شرایط خود بهترین صندوق درآمد ثابت را از بین گزینه‌های موجود انتخاب کند. سامانه ریسرچ آگاه با ارائه دسته‌بندی‌های مختلف به شما کمک می‌کند با مشخص کردن شرایط مورد نظر خود به راحتی صندوق مناسب‌تان را بیابید و اطلاعات لازم را در مورد آن کسب کنید.

‌‌‌‌‌‌هر سرمایه‌گذار باید با توجه به استراتژی سرمایه‌گذاری، اهداف و شرایط خود بهترین صندوق درآمد ثابت را از بین گزینه‌های موجود انتخاب کند. سامانه ریسرچ آگاه با ارائه دسته‌بندی‌های مختلف به شما کمک می‌کند با مشخص کردن شرایط مورد نظر خود به راحتی صندوق مناسب‌تان را بیابید و اطلاعات لازم را در مورد آن کسب کنید.
اگر در نظر دارید سود تقسیم شده را در تاریخ مشخصی دریافت کنید حتما تاریخ آخرین تقسیم سود صندوق را بررسی کنید. تقسیم سود ممکن است در ابتدای هر ماه، روز پانزدهم یا در آخرین روز هر ماه انجام شود.

از طرف دیگر، از آن جایی که این صندوق‌ها برای افراد فعال در بازار سرمایه که قصد دارند تا زمانی که فرصت مناسبی برای سرمایه‌گذاری در بازار فراهم شود، بخشی از سرمایه خود را به معاملات کم‌ریسک اختصاص دهند مناسب است. این افراد می‌توانند با سرمایه‌گذاری در برترین صندوق های درآمد ثابت ضمن استفاده از فرصت سرمایه‌گذاری کم‌ریسک، از سود روزشمار این صندوق‌ها نیز بهره‌مند شوند. صندوق‌های ETF (قابل معامله در بورس) برای این منظور، گزینه مناسب‌تری هستند. توصیه می‌شود قبل از اقدام به سرمایه‌گذاری در این صندوق‌ها در سامانه ریسرچ آگاه حجم، ارزش و حباب قیمتی معاملات آن را بررسی کنید.

نحوه خرید و فروش

افراد به دو طریق می‌توانند به صندوق‌های درآمد ثابت وارد یا از آن‌ها خارج شوند:

  • صدور و ابطال از طریق مراجعه مستقیم به مدیر صندوق یا درگاه‌های اینترنتی تعریف شده مختص به هر صندوق
  • از طریق تمام کارگزاری‌ها با داشتن کد معاملاتی
کلام آخر

همانطور که پیش از این ذکر شد، لازم است هر فرد برای انتخاب بهترین صندوق، به اهداف و استراتژی سرمایه‌گذاری خود توجه کند. سامانه ریسرچ آگاه می‌تواند به شما کمک کند ضمن آشنایی با انواع صندوق‌های سرمایه‌گذاری، با انتخاب گزینه‌های تعریف شده در بخش دیده بان صندوق، بر اساس نیاز خود به جستجو و انتخاب بپردازید.
همچنین می‌توانید با انتخاب گزینه استراتژی‌های پرکاربرد در صفحه اصلی سامانه ریسرچ آگاه به بخش استراتژی‌ها وارد شوید و سپس بر اساس استراتژی منتخب خود، به بررسی بیشتر بپردازید.

با انتخاب دو استراتژی سود بالاتر از بانک و واریز سود ماهانه در این بخش، می‌توانید به راحتی ویژگی‌های مختلف بهترین صندوق های درآمد ثابت را تطبیق بدهید و صندوق مناسب خود را انتخاب کنید.

مطالب مشابه